Coffee Shops

Το μυστικό της επιτυχίας του καφέ που περνούσε απαρατήρητο

JUST SOLUTIONS – Η πρώτη εταιρία που κατασκευάζει αυτόματους δοσομετρητές ζάχαρης

 
Previous
Next
Previous
Next

Σταθεροποιήστε τη ζάχαρη στον καφέ σας

Η πλειοψηφία των καφέδων που σερβίρονται στα καταστήματα δεν έχουν σταθερότητα στη δοσολογία ζάχαρης και αυτό συχνά αφήνει δυσαρεστημένο τον καταναλωτή.

Εάν μια επιχείρηση θέλει να σερβίρει ακόμη καλύτερο καφέ στους πελάτες της, σίγουρα θα πρέπει και η δόση της ζάχαρης καθημερινά να είναι στη σωστή ποσότητα.

Με τους αυτόματους δοσομετρητές JUST, επιτυγχάνεται η σωστή δοσολογία ζάχαρης κάθε φορά, με αποτέλεσμα την παροχή σταθερού καφέ σε όλους τους πελάτες σας, διευκόλυνση του barista, αυξημένα έσοδα στο ταμείο σας και αναγνωρισιμότητα ως σημείο με άψογο καφέ.

Συνέπεια όλων αυτών είναι ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!

Επιλέξτε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν

Οι καινοτόμοι αυτόματοι δοσομετρητές ζάχαρης JUST, απευθύνονται σε κάθε επιχείρηση εστίασης που σερβίρει καφέ και θέλει να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών της με την ομοιομορφία όλων των καφέδων και ταυτόχρονα να αυξήσει τα κέρδη της, καθώς μειώνονται οι δυσαρεστημένοι πελάτες.

Εμπειρικά γνωρίζουμε ότι, ο κάθε καταναλωτής που πίνει καφέ έχει μία ειδική προτίμηση στη γλυκύτητα που επιθυμεί και μόνο σε αυτό το σημείο απολαμβάνει πραγματικά τον καφέ του. Ενδεχομένως να έχει κάποιες ανοχές, λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω, τις οποίες αν ξεπεράσει ο barista, ο καφές αυτός δεν θα ικανοποιήσει τον καταναλωτή.

Οι δοσομετρητές μας είναι σχεδιασμένοι με γνώμονα την εύκολη χρήση και την αύξηση ταχύτητας παραγωγής. Η απλή λειτουργία τους, κάνει την απαιτούμενη εκπαίδευση του προσωπικού σας μια ολιγόλεπτη διαδικασία που συνήθως λαμβάνει χώρα μία φορά, κατά την πρώτη τοποθέτηση του δοσομετρητή.

Ο επαγγελματίας barista σε καθημερινή βάση καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα μεγάλο όγκο παραγωγής, με μοναδικό στόχο ένα τέλειο ρόφημα / καφέ.

Η πλειοψηφία των ροφημάτων καφέ που παρασκευάζονται στην Ελλάδα είναι με ζάχαρη. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επιτύχει τη σωστή δοσολογία ζάχαρης για να αφήσει ικανοποιημένο τον πελάτη της επιχείρησης όπου εργάζεται. Δυστυχώς, όμως, αυτό μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει στο βαθμό που θα έπρεπε (δες έρευνα JUST SOLUTIONS).

Παρά το ότι οι επενδύσεις στον εξοπλισμό και η κατάρτιση στον καφέ έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, παραμένει ακόμα το κενό στην ακρίβεια της δοσολογίας της ζάχαρης του κάθε καφέ και η σταθερότητα αυτής καθημερινά, τη στιγμή που η  ζάχαρη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την απόλαυσή του (δες πόρισμα).

Με τους αυτόματους δοσομετρητές JUST, ο σύγχρονος barista λαμβάνει αυτόματα τις σωστές δόσεις ζάχαρης χωρίς να καταναλώνεται εκεί, αφιερώνοντας όλη του την προσοχή και τέχνη στην παρασκευή ενός σωστού καφέ!

Αυξήστε κέρδη & ποιότητα

Μία εταιρία καφέ που είναι συνυφασμένη με τον καλό και ποιοτικό καφέ, παρέχοντας στους πελάτες της τους καινοτόμους δοσομετρητές ζάχαρης, επιτυγχάνει το βέλτιστο δυνατό καφέ που σερβίρεται στους καταναλωτές και οπωσδήποτε έχει πολλαπλά οφέλη:

  • Ενίσχυση της ποιότητας του καφέ σας.
  • Περιορισμός της λανθασμένης εκτέλεσης των καφέδων ως προς τη ζάχαρη = βελτιωμένο τελικό προϊόν.
  • Διατήρηση των σημείων πώλησης καφέ.
  • Αύξηση κατανάλωσης κιλών σε υπάρχον πελατολόγιο.
  • Ευκολότερη ανάπτυξη νέου πελατολογίου.
  • Διαφοροποίηση της εταιρίας σας με την μέση εταιρία καφέ.
  • Σύνδεση της εταιρίας σας με την καινοτομία και την εξέλιξη.

 

Στην άκρως ανταγωνιστική Ελληνική αγορά, τα σημεία πώλησης καφέ διεκδικούνται καθημερινά από πολύ μεγάλο αριθμό εταιριών, οι οποίες ολοένα και αυξάνουν τις παροχές τους, καθώς μόνον η ποιότητα του καφέ δεν αποτελεί πάντα μέτρο διάκρισης για συνεργασία.

Όπως γνωρίζουμε, ακόμα και να ‘κλειδώσει’ ένας πελάτης με μια εταιρία καφέ, ενδέχεται μελλοντικά να επιλέξει άλλη εταιρία, είτε με ένα πιο ‘δελεαστικό’ πακέτο παροχών είτε λόγω δημοσίων σχέσεων.

Ένας αυτόματος δοσομετρητής ως παροχή σε υπάρχον και νέο πελατολόγιο αφήνει ευχαριστημένες και τις δύο πλευρές καθώς βελτιώνει τη ποιότητα του καφέ και κερδίζει και ο καταστηματάρχης αλλά και η εταιρία καφέ.

Η εταιρία μας διεξήγαγε έρευνα σε βάθος
διετίας, σε δείγμα 3.000 ανθρώπων, άνδρες & γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών, στο
εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης –
Mediterranean Cosmos,
ένα μέρος που έχει δείγμα από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Εμπειρικά γνωρίζουμε ότι ο κάθε
καταναλωτής που πίνει καφέ, έχει μια ειδική προτίμηση στην γλυκύτητα που
επιθυμεί και μόνο σε αυτό το σημείο απολαμβάνει πραγματικά τον καφέ του. Η
έρευνα μας το αποδεικνύει αυτό στο ερώτημα:

Μέχρι σήμερα ακόμα και να υπήρχε
σταθερότητα στον μέτριο-γλυκό(που διαφέρει από
barista σε barista και από κατάστημα σε
κατάστημα), μιλάμε για δύο κλίμακες γλυκύτητας που ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν
το 36% των προτιμήσεων.

Το 8% πίνουν τον καφέ τους σκέτο και το
υπόλοιπο 56% του δείγματος προτιμάει τον καφέ τους σε άλλες κλίμακες
γλυκύτητας, απλά δεν μπορεί να το εκφράσει και να εξυπηρετηθεί.

Συμβιβασμός στον καφέ που πίνουμε χωρίς
διαμαρτυρία

Όπως καταλαβαίνουμε, περισσότεροι από
τους μισούς συμβιβάζονται με τον καφέ που πίνουν, αλλά συμβιβάζεται και το 36%
του μέτριου-γλυκού, καθώς δεν πίνουν σταθερά μέτριο-γλυκό για τους λόγους
ανομοιομορφίας που υπάρχουν στα καταστήματα.

Ο συμβιβασμός των καταναλωτών που προκύπτει
από την ίδια έρευνα και αποδεικνύεται μετά από το ερώτημα:

Δυστυχώς ο μέσος καταναλωτής δεν διαμαρτύρεται και αφήνει την εντύπωση ότι είναι απόλυτα

ευχαριστημένος, πράγμα το οποίο δεν ισχύει.

Αντιθέτως δυσανασχετεί και συμβιβάζεται
για το λόγο ότι δεν μπορεί μέχρι σήμερα να εξυπηρετηθεί καθώς τα δοχεία ζάχαρης και το κουτάλι έχουν σοβαρές
αδυναμίες.

Πάνω από το 80% των καταναλωτών καφέ στην Ελλάδα (έρευνα JUST SOLUTIONS) πίνουν τον καφέ τους με ζάχαρη και τον απολαμβάνουν πραγματικά όταν η ζάχαρη είναι στα μέτρα τους.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με το παρακάτω παράδειγμα, η σωστή και σταθερή δοσολογία ζάχαρης, είναι τόσο σημαντική που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την απόλαυση του καφέ.

Παράδειγμα:

Έστω ότι σε ένα σημείο πώλησης καφέ χρησιμοποιείται ο καλύτερος συνδυασμός παραγόντων για την παρασκευή ενός καφέ:

  • Καφές εξαιρετικής ποιότητας
  • Μία πολύ καλή εσπρεσσομηχανή και ένας μύλος ακριβείας
  • Καλή ποιότητα νερού με την εφαρμογή ειδικών φίλτρων
  • Ένας άρτια εκπαιδευμένος barista στη παρασκευή καφέ.

 

Εάν ένας καταναλωτής ζητήσει ένα μέτριο καφέ, και του σερβιριστεί ένας με ‘ολίγη’ ή ένας ‘προς γλυκό’ , τότε σίγουρα δεν θα ικανοποιηθεί και θα σχηματίσει αρνητική άποψη για τον καφέ.

 

 

* Η JUST SOLUTIONS ενημερώνει ότι τα παραπάνω είναι περισσότερο αντιληπτά σε καταναλωτές που πίνουν τον καφέ τους με ζάχαρη και όχι σε αυτούς που πίνουν τον καφέ τους σκέτο.

 

** Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμάνε τον καφέ τους με ζάχαρη.

Δοχεία ζάχαρης & κουταλάκιΑυτόματοι Δοσομετρητές Ζάχαρης JUST
Λάθος δοσολογίες ζάχαρηςΣταθερότητα και ακρίβεια στις δοσολογίες ζάχαρης
Εξάρτηση από το χέρι του κάθε παρασκευαστήΑπεξάρτηση από το χέρι του παρασκευαστή – κοινό προϊόν από όλο το προσωπικό
Μπέρδεμα των υλικώνΕξασφαλισμένος διαχωρισμός υλικών
Συχνή κρυσταλλοποίηση της ζάχαρηςΣωστή ανακύκλωση και συντήρηση υλικών
Αδυναμία σωστής ανακύκλωσης υλικών, απώλεια αρωμάτων / φρεσκάδας του καφέΔιατήρηση αρωμάτων / φρεσκάδας του καφέ
Μικρή χωρητικότητα δοχείων, συχνές διακοπές στη ροή εργασίας για ανεφοδιασμόΥπερδιπλάσια χωρητικότητα υλικών
Ακαταστασία χώρου παρασκευήςΤακτικός και τακτοποιημένος χώρος παρασκευής
Σπατάλη πρώτων υλώνΟικονομία στις πρώτες ύλες
Επιστροφές καφέδων 

Οφέλη απόκτησης

Τέλος στην αγχωτική, χρονοβόρα και μη αποτελεσματική εκπαίδευση
Αυτοματοποίηση της ποσότητας ζάχαρης σε όλους τους καφέδες
Καθαρά και τακτοποιημένα πόστα από όλο το προσωπικό​
Αισθητική αναβάθμιση του καταστήματος σας
Σταθερό προϊόν σε όλους τους πελάτες
Ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών
Άμεση μείωση του Food Cost
Ικανοποιημένοι πελάτες
Αύξηση τζίρου

Επιλογή μοντέλου

JUST SΜART

  •  
Previous
Next

JUST mini (coming soon)

  •  
Previous
Next