FREDDO ESPRESSO ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Μόλις μία επιχείρηση που σερβίρει καφέ ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό, μία από τις πρώτες αναζητήσεις που κάνει στο Google είναι η: ‘FREDDO ESPRESSO ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ’!
Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με τη σωστή δοσολογία ζάχαρης στο freddo espresso, το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια δόση και να αποφασιστεί από τη διεύθυνση, είναι δύσκολο έως αδύνατο να έχει σταθερότητα χωρίς έναν αυτόματο δοσομετρητή ζάχαρης JUST.
Με έναν δοσομετρητή ζάχαρης JUST, η κάθε επιχείρηση μπορεί πλέον να ορίζει τη δοσολογία ζάχαρης στο freddo espresso και να είναι βέβαιη ότι ο κάθε καφές θα έχει την ίδια σωστή γεύση, κάθε μέρα!
Η JUST SOLUTIONS είναι η εταιρεία που έχει εντρυφήσει περισσότερο από κάθε άλλον, σχετικά με την δοσολογία ζάχαρης στο freddo espresso και γενικότερα σε όλους τους καφέδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, προτιμούν τον καφέ τους με περισσότερη ζάχαρη από ότι σε κάποιες άλλες. Σε κάποιες άλλες περιοχές οι καταναλωτές καφέ, πίνουν με λιγότερη ζάχαρη τον καφέ τους. Ανεξάρτητα όμως με την ποσότητα ζάχαρης που μπαίνει σε ένα freddo espresso, πρέπει να τονίσουμε ότι ανέκαθεν, οι καταναλωτές του καφέ στην Ελλάδα, προτιμούν τον καφέ τους ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ, έστω και με λίγη, και αυτό είναι ένα γεγονός που σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
Οπωσδήποτε το BEST SELLER σε όλα τα coffee shops είναι το FREDDO ESPRESSO ΜΕΤΡΙΟ, υπάρχει ένα κοινό που πίνει σκέτο καφέ και οι υπόλοιποι προτιμούν τον καφέ τους με ολίγη, ή προς το γλυκό ή γλυκό.
ΕΡΕΥΝΑ JUST SOLUTIONS ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ
Πραγματοποιήθηκε πρωτογεννής έρευνα σε δείγμα περίπου 3.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18-65 ετών στο Εμπορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης Mediterranean Cosmos, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάϊο του 2017.
Η έρευνα επιβεβαίωσε το «ανεπαρκές μοντέλο στην ποσότητα ζάχαρης των καφέδων» καθώς και την αίσθηση «συμβιβασμού» των καταναλωτών στον καφέ τους. Όπως δείχνει και το Γράφημα Α, στην ερώτηση “Με πόση ζάχαρη πίνετε τον καφέ σας;”, μόλις το 36% πίνει μέτριο και γλυκό καφέ. Το 8% του δείγματος απάντησε σκέτο, ενώ το υπόλοιπο 56% προτιμάει τον καφέ του σε άλλες κλίμακες γλυκύτητας, απλά δεν μπορεί να το εκφράσει και να εξυπηρετηθεί.
Ακόμα και να υπήρχε σταθερότητα στη δοσολογία της ζάχαρης, μόλις το 36% του δείγματος καταναλώνει στο γνωστό ‘μοντέλο’ ΜΕΤΡΙΟ-ΓΛΥΚΟ το οποίο είναι αναποτελεσματικό χωρίς να υπάρχει σταθερότητα στη γεύση που σερβίρεται.
Συνεπώς πολύ μικρότερο ποσοστό από το 36% εξυπηρετείται και ικανοποιείται από την αγορά του καφέ.
Όπως προκύπτει, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές συμβιβάζονται με τον καφέ που πίνουν και μάλιστα όπως φαίνεται στο Γράφημα Β, ο μέσος καταναλωτής δεν διαμαρτύρεται όταν δεν του πετυχαίνουν τον καφέ του, αφήνοντας την εντύπωση ότι είναι ικανοποιημένος. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι δυσανασχετεί και συμβιβάζεται για το λόγο ότι δεν μπορεί μέχρι σήμερα να εξυπηρετηθεί καθώς τα δοχεία ζάχαρης και το κουτάλι έχουν σοβαρές αδυναμίες.
ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ:
Γράφημα Α: Γράφημα Β:
Επιπρόσθετα, η ποσότητα της ζάχαρης παραμένει από τους κυριότερους παράγοντες επιτυχίας του τελικού ροφήματος καφέ που γεύεται ο καταναλωτής. Συγκεκριμένα,
σύμφωνα με μελέτες πάνω από το 80% των Ελλήνων πίνουν τον καφέ τους με ζάχαρη.
ΦΡΕΝΤΟ ΕΣΠΡΕΣΟ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Μετά την παράθεση της έρευνα μας, είναι πλέον σαφέστατο ότι η σωστή δοσολογία ζάχαρης στο φρέντο εσπρέσο, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του καφέ και φυσικά για να έχετε ικανοποιημένους πελάτες στο κατάστημα σας.
Η μέση τιμή γραμμαρίων που είναι δεκτή στις συνήθειες των καταναλωτών στην Ελλάδα, κυμαίνεται από 10-14 γραμμάρια στον ΜΕΤΡΙΟ ΦΡΕΝΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΟ με τον ΓΛΥΚΟ να έχει τα διπλάσια γραμμάρια.
Η τιμή αυτή εξαρτάται από κάποιους παράγοντες, όπως το χαρμάνι του καφέ, η απόσταξη σε ml στραγγισμένου καφέ, η ποιότητα της ζάχαρης, το χτύπημα στο shaker κ.ά.
Όπως είπαμε παραπάνω, όποια δόση ζΔάχαρης και να επιλέξετε, το σημαντικότερο για να αποκτήσετε σταθερούς και ικανοποιημένους πελάτες, είναι να έχετε έναν καινοτόμο αυτόματο δοσομετρητή ζάχαρης JUST, έτσι ώστε κάθε μέρα, ανεξαρτήτως barista, να σερβίρετε έναν τέλειο και αψεγάδιαστο καφέ!
Ακόμα και αν ο πελάτης σας δεν αρέσκεται στη δόση ζάχαρης των πχ. 13 γραμμαρίων, τότε πολύ εύκολα μπορεί να ζητήσει την επόμενη σκάλα από τον δοσομετρητή ζάχαρης JUST και να πιει τον καφέ του στα 10 γραμμάρια αν θέλει λιγότερη ζάχαρη ή στα 16 γραμμάρια αν θέλει περισσότερη ζάχαρη. Αφού εντοπίσει την προτίμησή του στην δοσολογία ζάχαρης στο φρέντο εσπρέσο τότε όποιος και να κάνει τον καφέ, απλά πατάει το ίδιο κουμπί στον δοσομετρητή ζάχαρης JUST.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες με τον φρέντο εσπρέσο και την σωστή δοσολογία ζάχαρης, πάτησε εδώ.